Onze Missie

Eén ding heeft Corona voor ons pijnlijk blootgelegd en dat is hoeveel eenzaamheid er schuil gaat achter voordeuren. Door de donatie-donderdagen van de Moerdijkse Mondkapjes hebben wij ervaren wat het met mensen doet wanneer je een momentje de tijd voor hen neemt. Daarom hebben wij besloten om als Meiden met een Missie door te gaan, ook ná Corona. Dat gaan we doen met tal van activiteiten waaronder de Silent Disco, de Weet-U-Nog-Kwis, en de supergezellige bingo. 

Uiteraard zal het aanbod van activiteiten met de tijd verder uitbreiden, en op maat worden aangeboden. Niets zo flexibel als de Meiden met een Missie.

Wij zijn dit avontuur samen aangegaan en gaan dit ook samen verder uitbouwen op een manier waarop het een stukje van onze vrijetijdsbesteding wordt waarbij we het leven van (oudere) mensen wellicht een beetje extra kleur kunnen geven. Een blij gezicht te zien, dat doet je goed!

M2eiden met4 een Mi4ssie

Wil je onderschrijven wat meiden met een missie doen?
Onderteken dan ons manifest.

Hoe het allemaal begon…..

Het hele project startte tijdens de Coronacrisis, ergens in mei 2020. Op korte termijn zou iedereen verplicht een mondkapje moeten dragen in het openbaar vervoer. Omdat mondkapjes op dat moment schaars waren besloten wij ze zelf te gaan maken voor onze kinderen, die op dat moment gebruik maakten van het openbaar vervoer, om naar school te kunnen reizen.


Al snel werden onze “Moerdijkse Mondkapjes” een gewild item en besloten we ze voor een klein bedrag te gaan verkopen en met de opbrengst daarvan verrasten we wekelijks de ouderen in de gemeente Moerdijk. Dat begon klein, met een ijsje tijdens de hittegolf of een pakje Kanjer stroopwafels voor de helden in de zorg.


Doordat Covid-19 grip kreeg op ons land, groeide de vraag naar mondkapjes en daarmee ook onze missie. Steeds meer ouderen raakten in een isolement omdat bezoek niet of nauwelijks mogelijk was door de strenge regels. Toch lukte het ons, mede door de bereidwilligheid van de wijkzusters, thuiszorg en vrijwilligers om toch wekelijks ouderen te voorzien van een aardigheidje om hen op te beuren in deze moeilijke tijd. Uiteindelijk hebben we een kleine 5000 mondkapjes gemaakt en verkocht, waardoor we ruim 12.000 keer een aardigheidje kunnen hebben (laten) bezorgen. Een bloemetje, een kamerplant, een warme fleecedeken, een kopje erwtensoep, niets bleek onmogelijk en de dankbaarheid was Groots.


Hopelijk gaat een vaccin ons verlossen van Covid-19. Maar één ding weten wij zeker; de eenzaamheid onder vele mensen is daarmee niet voorbij. Sterker nog; wij hebben geleerd dat de hele Coronacrisis de enorme eenzaamheid die er heerst, nu pas pijnlijk heeft blootgelegd. En daarom hebben wij besloten, dat wij ook ná deze verschrikkelijke pandemie, iets willen blijven betekenen voor mensen in een sociaal isolement of om welke andere reden dan ook. De reden doet er ook niet zoveel toe. Een beetje blijdschap brengen waar dat welkom is. Dat is waar we onze missie mee voortzetten.


We doen het samen; met elkaar en met jouw steun.

Welkom op onze website, leuk dat je ons virtueel een bezoekje brengt!


Wij zijn Hadewych en Pauline;

Wil je op de hoogte blijven van onze wekelijkse activiteiten?

Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Design by Virtual Annuska © 2020

Algemene Voorwaarden |
Privacy beleid 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacy policy voor details.

OK